Foto: Pixabay.com
Kliknite na obrázok pre viac informácií. Foto: Pixabay.com

Koutské pivo je pivo plzeňského typu, ktoré sa varí v obci Kout na Šumave. Prvá písomná zmienka o miestnom pivovare pochádza z roku 1736, prevádzka pivovaru bola ukončená v roku 1969 a obnovená v roku 2006. Koutské pivo je vyrábané z českého jačmenného sladu bez náhrad, chmeľu odrody Žatecký poloraný červeňák a miestnej vody (Strieborný prameň). Nie je pasterizované ani dosycované CO2. Vyznačuje sa vyššou rezkosťou a výraznou chmeľovou horkosťou. Tradične sa umiestňuje na popredných miestach v degustačných súťažiach a je oň záujem aj v zahraničí – v  Spojených štátoch amerických a Rusku. Zdroj: Wikipedia.cz.

Viac o Koutskom pive na oficiálnych stránkach Pivovaru Kout.

Pozrite si interiér Koutskej pivárne
Kliknutím otvoríte galériu obrázkov
Kliknutím otvoríte galériu obrázkov

Môžeme pre Vás pripraviť mimoriadne zaujímavé občerstvenie od malej ochutnávky až po sýte menu s viacerými chodmi pre celé skupiny domácich a zahraničných hostí, na ktoré budú určite radi spomínať. Máte záujem o firemný večierok, oslavu, či posedenie s priateľmi? Neváhajte a obráťte sa na nás ešte dnes!

Tip: Pozrite si aj našu celú ponuku jedál a nápojov.



Anketa:

Je Koutské pivo pasterizované a dosycované?

Zdieľaj